قحطی و بحران اقتصادی؛ دو چالش مهم طالبان و مردم افغانستان
نوشته شده توسط : روح الله باقری

 

دو هفته پس از ورود طالبان به پایتخت کابل، این گروه مسلح اسلام‌گرا هنوز دولت جدید خود را معرفی نکرده و نحوه حکومت‌داری خود را نیز فاش نکرده است.

در این وضعیت بی‌دولتی، قیمت‌ها به شدت افزایش یافته و جمعیت زیادی نیز برای برداشت پول نقد به بانک‌ها هجوم آورده‌اند.

 

جنگجویان مسلح کنترل شهر را در اختیار دارند و بنا بر گزارش شبکه الجزیره، به درخواست طالبان کارشناسانی از قطر وارد کابل شده‌اند تا دربارۀ از سرگیری فعالیت در فرودگاه کابل گفتگو کنند.

مقامات طالبان سعی می‌کنند بانک‌ها، بیمارستان‌ها و دستگاههای دولتی را فعال نگه دارند اما به حرکت درآوردن چرخ فعالیت‌های اداری و مالی آسان نیست و مهمترین نگرانی طالبان در حال حاضر جلوگیری از فروپاشی اقتصاد کشور است.

افغانستان به شدت به پول احتیاج دارد و بعید است طالبان به سرعت بتواند به دارایی حدودا ۱۰ میلیارد دلاری بانک مرکزی که در خارج از کشور نگهداری می‌شود؛ دسترسی پیدا کند.

طالبان به بانک‌ها دستور داده که فعالیت را از سر بگیرند اما همزمان برای پرداخت پول به مشتریان محدودیت‌هایی وضع کرده است.

اگرچه رئیس جدید بانک مرکزی افغانستان منصوب شده و طالبان اصرار دارد که کشورها روابط اقتصادی خود با کابل را حفظ کنند، اما بانک‌ها در خارج از افغانستان می‌گویند کارکردن دوباره با سیستم مالی که متخصصانش در جریان عملیات بین‌المللی تخلیه از افغانستان خارج شده‌اند، آسان نیست.

یک بانکدار در این باره به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «نمی‌دانم آنها چگونه کارها را مدیریت خواهند کرد زیرا تمام کادر فنی، از جمله مدیران ارشد کشور را ترک کرده‌اند.»

در این اوضاع، شمار افغان‌هایی که از ترس زندگی تحت حکومت طالبان و روبرو شدن با آینده‌ای نامعلوم رهسپار مرزها شده‌اند نیز رو به افزایش است.

قحطی و افزایش فقر؛ خشکسالی‌های گسترده

افغانستان با بحران گرسنگی روبروست و این موضوع نیز به چالشی جدی برای طالبان تبدیل شده است. در خارج از پایتخت، سازمان‌های بشردوستانه درباره یک فاجعه قریب‌الوقوع به دلیل خشکسالی‌های گسترده هشدار داده اند.

این خشکسالی، کشاورزان و مردمان فقیر را به شدت تحت تاثیر قرار داده و آنها را مجبور کرده به شهرها هجوم آورند و در این وضعیت اهداکنندگان خارجی مطمئن نیستند که برای کمک باید با چه کسی مذاکره کنند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با اشاره به میلیون‌ها ساکن این کشور که در شرایط بحرانی اقتصادی به سر می‌برند، خواستار تامین یک بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری برای کمک به مردم افغانستان در شرایط اضطراری شد.

یک مقام ارشد سازمان ملل نیز هشدار داد که ممکن است ذخایر غذایی افغانستان در ماه سپتامبر امسال به پایان برسد. رامیز آلاکباروف، هماهنگ کننده امور بشردوستانه این سازمان اعلام کرد حدود یک سوم از جمعیت ۳۸ میلیونی افغانستان با سطح «اضطراری» یا «بحرانی» ناامنی غذایی روبرو هستند و با آمدن زمستان آنهم پس از خشکسالی شدید، به پول بیشتری برای تغذیه مردم نیاز است.

اگرچه «برنامه جهانی غذا» وابسته به سازمان ملل در هفته‌های اخیر بین ده‌ها هزار افغان غذا توزیع کرده، اما به گفته رامیز آلکباروف از مجموع ۱.۳ میلیارد دلار بودجه مورد نیاز برای تامین مواد غذایی و کمک به ساکنان این کشور، تنها ۳۹ درصد دریافت شده است.




:: موضوعات مرتبط: خبرهای جدید , ,
:: بازدید از این مطلب : 323
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: